موسسه آموزش عالی امیر المومنین (ع)
پایان نامه کارشناسی ارشد
گروه: کلام شیعه
عنوان
بررسی مشترکات اعتقادی و سیاسی بنی امیه و وهابیت
استاد راهنما
حجتالاسلام و المسلمین سید علوان بخاتی موسوی
استاد مشاور
حجتالاسلام و المسلمین مجتبی ابوترابی
سال تحصیلی:۹۳-۱۳۹۲
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
چکیده پایاننامه:
بنی أمیه شاخه ای از خاندان قریش است که در سال ۴۱ هـ.ق تا ۱۳۲ هـ.ق. بر سراسر جهان اسلام و از سال ۱۳۸ هـ.ق تا ۴۲۲ هـ.ق. بر اسپانیا حکومت کردند. آنان در زمان بعثت، نسبت به پیامبرk موانع سختی اتخاذ کردند، آنان در فتح مکه به ظاهر اسلام را پذیرفتند اما در باطن خویش همچنان بر عقاید باطل خویش پافشاری میکردند. آنها در زمان خلافت معاویه با امپراتوری روم شرقی اقدام به برقراری روابط نمودند و از فرهنگ روم متأثر گشتند. در قرآن آیاتی وجود دارند که شأن نزول آنها بنی امیه میباشد. جریان وهابیت در قرن ۱۲ هـ. ق توسط محمد عبدالوهاب ظهور و بروز یافت، هر چند که بنیان آن توسط احمد بن تیمیه در قرن ۸ هـ. ق پایه گذاری شده بود. افکار و عقاید این فرقه دنباله رو افکار و عقاید بنی امیه میباشد. زمینه فکری وهابیت به اسرائیلیات باز میگردد. آنان به شیوه های مختلف اقدام به تبلیغ فرقه ی خویش مینماینداز جمله: سردادن شعارهای مذهبی، برخورداری از حمایت قدر های استکباری و…. . فرقه وهابیت سخن جدیدی را نیاورده بلکه تفکرات عصر بنی امیه را پر و بال داده است و تمام هم خود را برای خاموش کردن نور اسلام وارد عرصه کرده است. همان طور که پیامبرk فرمود: بنی امیه هرگز مسلمان نشده و به ناچار تظاهر به این دین کردند و تاریخ بعدها نشان داد پس از فوت پیامبرk خاندان بنی امیه کفر باطنی خود را عیان کردند. وهابیت برگرفته از تفکرات شخصیت هایی چون ابوسفیان، معاویه، حجاج بن ثقفی است که بغض و کینه نسبت به نام پیامبرk دارند و از اینکه در مأذنه ها نام رسول خداk در کنار اسم خداوند میآید غضبناک میشوند. یکی از مفتی های شهر مکه در خاطرات خود مینویسد یک موذن صالح، خوش صدا در شهر ریاض با گفتن نام پیامبرk بر او درود فرستاد و محمد عبد الوهاب، موسس فرقه وهابیت با شنیدن این اقدام او را گردن زد. امروز وهابیت در ستیز با اهل بیتb بوده و علنی اعلام تخریب حرم های حضرت علیj، امام حسینj و حضرت عباسj را میکنند حال آنکه خالد بن ولید یکی از اصحاب پیامبرk بارها قلب رسول خداk را به درد آورد اما وهابیت هیچ حساسیتی نسبت به حرم و بارگاه وی ندارد. در چند سال اخیر جریانی در حال شکل گیری است که وهابیت را به سمت فرقه سلفی سوق میدهد. فرقه سلفی اغلب در جهان به سه دسته تقسیم میشود: اول سلفی های سنتی و درباری که توسط حاکم عربستان منسوب میشوند و تحت عنوان هیئت عالی افتا، بله قربان گوی پادشاه عربستان هستند، دسته دوم سلفی های اصلاح طلب بوده که عقایدی میانه رو دارند و بیشتر به مباحث تبلیغی میپردازند و عقیده دارند مسلمانان جهان دچار شرک و کفر هستند که باید به فرقه سلفی بپیوندند. دسته سوم فرقه سلفی سیاسی و جهادی هستند که جز کشتار مسلمانان هدفی ندارند و تمام کشورهای اسلامی را سرزمین کفر میدانند و برای پیشبرد اهداف خود گروه هایی چون بن لادن و طالبان را تشکیل دادند.
واژگان کلیدی: بنی أمیه، وهابیت، وجوه اشتراک، سلفی گری، خلفا، ابن تیمیه.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
بنی اُمیه از جاهلیت تا بعثت پیامبرk ۱۳
۱- معاویه بن ابی سفیان(۴۱-۶۰ق) ۲۴
۲٫یزید بن معاویه بن ابی سفیان (۶۰-۶۴ ق.) ۲۴
۳٫معاویه بن یزید بن معاویه بن ابی سفیان (۶۴ ق.) ۲۴
۴٫مروان بن الحکم بن العاص (۶۴-۶۵ ق.) ۲۴
۵٫عبدالملک بن مروان بن الحکم (۷۳-۸۶ ق.) ۲۵
۶٫ولید بن عبدالملک بن مروان (۸۶-۹۶ ق.) ۲۵
۷٫سلیمان بن عبدالملک بن مروان (۹۶-۹۹ ق.) ۲۵
۸٫عمر بن عبدالعزیز بن مروان (۹۹-۱۰۱ ق.) ۲۵
۹٫یزید بن عبدالملک بن مروان (۱۰۱-۱۰۵ ق.) ۲۵
۱۰٫هشام بن عبدالملک بن مروان (۱۰۵-۱۲۵ق.) ۲۶
۱۱٫ولید بن یزید بن عبدالملک بن مروان(۱۲۵-۱۲۶ق.) ۲۶
۱۲٫یزید بن ولید بن عبدالملک بن مروان (۱۲۶ ق.) ۲۶
۱۳٫ابراهیم بن ولید بن عبدالملک بن مروان (۱۲۶ ق.) ۲۶
۱۴٫مروان بن محمدبن مروان (۱۲۷-۱۳۲ق.) ۲۶
روابط معاویه با امپراتوری روم شرقی ۲۷
روابط خلفای اموی با روم شرقی (از زمان یزید تا عبدالملک) ۲۹
روابط امویان با روم شرقی (از آغاز خلافت عبدالملک تا سقوط بنی امیه) ۳۱
تأثیرات فرهنگی روم شرقی بر امویان_ ۳۸
احمدبن حنبل رئیس خط سلفی گری ۵۷
عوامل تاریخی پیدایش خط سلفی گری ۵۸
الف) ابن تیمیه بنیانگذار فکرى وهّابیت_ ۵۹
زمینه فکری وهابیت (اسرائیلیات) ۶۳
اسرائیلیات در کتابهای تفسیری و تاریخی_ ۶۴
واردکنندگان اسرائیلیات در فرهنگ اسلامی ۶۵
۲- ضعف فرهنگی، دینی و اقتصادی سر زمین نجد_ ۷۴
۵- استفاده ابزاری از حرمیین شریفین_ ۸۱
۷- حلال شمردن اموال مخالفین_ ۸۴
۸- حمایت وپشتیبانی قدرت های استکباری_ ۸۴
۱۱- در انحصار قرار دادن مراکز انتشاراتی و کتابخانهای_ ۹۰
فصل سوم: وجوه اشتراکات بنیامیه و وهابیت ۹۷
اشتراکات وهابیت با خلفای بنی أمیه ۹۸
۱) اهانت به أحکام دین و أعمال و اقوال کفر آمیز_ ۹۹
۱-۴)بنی أمیه و ایجاد تفرقه میان مسلمانان_ ۱۱۷
۲-۴) وهابیت و ایجاد تفرقه میان مسلمانان_ ۱۱۹
ب) تبعیض از بُعد دینی و اعتقادی_ ۱۲۰
د) تبعیض درتصدی و اجرای قانون_ ۱۲۲
الف) اذان گفتن در نماز عید (فطر و قربان) ۱۲۴
ب) ایراد خطبه عیدین پیش از نماز ۱۲۴
د)تمام خواندن نماز در سفر_ ۱۲۵
ه) حذف «بسم الله الرحمن الرحیم» در نماز ۱۲۶
۶) ستیز با مسلمانان و دوستی با کافران_ ۱۳۳
مقدمه
منت خدای را عزوجل که طاعتش موجب قربت است و به شکر اندرش مزید نعمت هر نفسی که فرو میرود ممدحیات است و چون بر میآید مفرّح ذات. پس در هر نفسی دو نعمت موجود است و بر هر نعمتی شکری واجب.
از دست و زبان که برآید؟ کز عهده ی شکرش به درآید؟
اعملوا آل داود شکراً و قلیل و من عبادی الشکور.
نگرانی پیامبر اسلامk دربارۀ خلافت و سرنوشت امت اسلامی موجب شده بود تا از یک سو، بارها به معرفی جایگاه و اهمیت محبت اهل بیتb بپردازد و از آنان با تعابیری چون «امام»، «ولی»، «خلیفه» و « ثقل جدایی ناپذیر از قرآن» یاد کند و از سویی دیگر با پیشگویی فتنه های قریب الوقوع، به افشاگری جریان های خط نفاق و گروه های انحرافی پرداخته، وظایف مردم را در این شرایط بحرانی به روشنی بیان کند، به راستی که سخنان این بزرگوار مبنی بر وجود جریان های خط نفاق و گروه های انحرافی یادآور این بیت حافظ است که میفرماید:
جنگ هفتادو دو ملت همه را عذر بنه چون ندیدندحقیقت ده افسانه زدند
شاید به جرئت میتوان گفت در میان این گروه ها «بنی أمیه» مخوف ترین فتنه ای بود که چهرۀ واقعی آن بیش از وفات رسول خداk در عالم رؤیا به ایشان نشان داده شد.
رؤیایی که بعدها به خاطر غفلت مسلمانان، به حقیقت پیوست و کسانی بر منبر و محراب پیامبر بزرگوار حاضر شدند که هیچ لیافت و کفایتی در وجود آن دیده نمی شد به تعبیری دیگر بنی امیه در آن برهه از زمان مصداق این بیت حافظ بودند که میفرمود:
واعظان که این جلوه در محراب و منبر میکنند چون به خلوت میروند آن کار دگر میکنند
بنابراین جهان اسلام نزدیک به یک قرن گرفتار فتنه ی بنی امیه شدند، و آن همان فتنه ای بود که امیر مؤمنان علیg نیز در دوره خلافتش از آن فتنه به «کور»، «تاریک» و«فراگیر» یاد میکرد و همگان را از آن برحذر میداشت. این پایان نامه که تلاش میکند علاوه بر شناساندن دو گروه بنی امیه و وهابیت به وجوه اشتراک آنها در اندیشه و افکار و عقاید و اعمال بپردازد مشتمل بر سه فصل است.
فصل نخست آن به تاریخ بنی امیه اختصاص دارد و با تعریف لغوی واژه بنی أمیه آغاز میگردد، سپس نسب بنی أمیه به اختصار توضیح داده میشود، بعد از آن تاریخ بنی أمیه از جاهلیت تا بعثت و نیز دوران قبل وبعد از پیامبرk و نیز دوران مصادف با خلافت امام علیg عرضه میگردد، در ادامه این مباحث تاریخچه ای از خلفای این دولت بیان میگردد و بعد از آن عصر فرهنگی بنی أمیه مورد ارزیابی قرار میگیرد، خاتمه این فصل با مبحث بنی أمیه در شأن نزول آیات صورت میپذیرد.
فصل دوم به فرقه ی وهابیت اختصاص داده شده است و با مفاهیم لغوی و اصطلاحی سلفی گری آغاز میشود بعد از آن به سلیفه جدید (وهابیت) پرداخته میشود و شرح حالی از بنیان گذاران فکری این فرقه ارائه میگردد، سپس از زمینه فکری این فرقه یعنی اسرائیلیات و وارد کنندگان آنها کسانی چون کعب الأحبار، تمیم داری، عبدالله بن سلام و وهب بن منبه صنعانی سخن به میان میآید و خاتمه این فصل به عوامل مؤثر در تبلیغات وهابیت که مهم ترین آنها ضعف فرهنگی، دینی و اقتصادی سرزمین نجد، همکاری آل سعود، استفاده از موسم حج و حمایت های قدرت های استکباری و…. میباشند، اختصاص داده شده است.
فصل سوم این پایان نامه به وجوه اشتراک دو گروه بنی أمیه و وهابیت از نظر اندیشه و أفکار و اعمال و کردار میپردازد و آنها را در چند عنوان از جمله: بدعت گذاری، تحریف، کشتار مسلمانان و… مورد بررسی و ارزیابی قرار میدهد در پایان نیز نتایج بدست آمده از تحقیق ارائه میگردد.
تعداد صفحه : ۱۱۷
قیمت : ۱۴۷۰۰تومان
بلافاصله پس از پرداخت لینک دانلود فایل در اختیار شما قرار می گیرد
و در ضمن فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال می شود.
پشتیبانی سایت : * [email protected]
در صورتی که مشکلی با پرداخت آنلاین دارید می توانید مبلغ مورد نظر برای هر فایل را کارت به کارت کرده و فایل درخواستی و اطلاعات واریز را به ایمیل ما ارسال کنید تا فایل را از طریق ایمیل دریافت کنید.
[add_to_cart id=153106]
0 Comments