Get a site

پایان نامه بررسی اثر تیتانیوم دی اکسید و نانوذرات تیتانیوم دی اکسید بر جوانه زنی، رشد دانه رست ها و میزان رنگیزه های فتوسنتزی Melissa officinalis،Valeriana officinalis و Mentha piperita

پایان نامه بررسی اثر تیتانیوم دی اکسید و نانوذرات تیتانیوم دی اکسید بر جوانه زنی، رشد دانه رست ها و میزان رنگیزه های فتوسنتزی Melissa officinalis،Valeriana officinalis و Mentha piperita

پایان نامه رشته زیست شناسی

گرایش : فیزیولوژی گیاهی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته ی زیست شناسی

گرایش فیزیولوژی گیاهی

عنوان

بررسی اثر تیتانیوم دی اکسید و نانوذرات تیتانیوم دی اکسید بر جوانه زنی، رشد دانه رست ها و میزان رنگیزه های فتوسنتزی Melissa officinalis،Valeriana officinalis و Mentha piperita

استاد راهنما

دکترسیما یحیی آبادی

استاد مشاور

دکترزهرا رضایتمند

(تابستان   ۱۳۹۲)

(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)

فهرست مطالب

چکیده ۱
فصل اول: کلیات تحقیق   ۲
۱-۱ مقدمه  ۲
۲-۱ نانوذرات. ۳
۱-۲-۱ انواع نانوذرات. ۶
۲-۲-۱نانوذره ی تیتانیوم دی اکسید(TiO2) 7
۳-۱تیتانیوم (Titanium) 7
۴-۱ گیاه بادرنجبویه. ۸
۱-۴-۱ مشخصات گیاهشناسی ۸
۲-۴-۱ مشخصات دارویی ۹
۵-۱گیاه سنبل الطیب ۱۱
۱-۵-۱ مشخصات گیاهشناسی ۱۱
۲-۵-۱ مشخصات دارویی ۱۲
۶-۱ نعناع فلفلی ۱۳
۱-۶-۱ مشخصات گیاهشناسی ۱۳
۲-۶-۱ مشخصات دارویی ۱۴
۷-۱رنگیزه های گیاهی ۱۵
۸-۱جوانه زنی ۱۸
۱-۸-۱ عوامل درونی موثر بر جوانه زنی ۱۸
۱۱-۱اهداف مشخص تحقیق ۲۱
۱۲-۱سؤالات تحقیق ۲۱
۱۳-۱فرضیه‏های تحقیق ۲۲
۱۴-۱تعریف واژه‏ها و اصطلاحات فنی و تخصصی ۲۲
فصل دوم: مروری بر تحقیقات انجام شده ۲۴
۱-۲پیشینه ی تحقیق   ۲۴
فصل سوم: مواد و روشها ۳۲
۱-۳شرح مطالعه. ۳۲
۲-۳ مواد و وسایل مورد استفاده در این پروژه ی تحقیقاتی ۳۳
۲-۳-۱ ابزار ۳۳
۲-۲-۳ مواد ۳۴
۱-۲-۳ توضیحی مختصر درمورد مواد و وسایل مورداستفاده ۳۴
۳-۳ تهیه ی بذور ۳۵
۴-۳ استریل کردن تمام ابزار و محیط کار ۳۵
۵-۳ تهیه ی مواد شیمیایی و مقادیر مورد نظر آنها ۳۵
۶-۳ تهیه ی محلول ها ۳۵
۷-۳ ضدعفونی و شستشوی بذور ۳۷
۸-۳ ضدعفونی پتری دیش ها ۳۷
شکل ۴-۳پتری دیش های حاوی بذور و محلول. ۳۸
۹-۳ کاشت بذور ۳۸
۱۰-۳ آبیاری و جوانه زنی بذور ۳۸
۱۱-۳ اجرای آزمایش در مرحله ی گیاهچه ای ۳۹
۱۲-۳ اندازه گیری طول ساقه چه و ریشه چه. ۴۰
۱۳-۳ اندازه گیری رنگیزه های فتوسنتزی ۴۱
فصل چهارم: نتایج  ۴۳
۱-۴ نتایج بادرنجبویه. ۴۴
۱-۱-۴جوانه زنی ۴۴
۲-۱-۴ طول ریشه چه. ۴۵
۳-۱-۴ طول ساقه چه. ۴۶
۴-۱-۴ کلروفیل a. 47
۵-۱-۴ کلروفیل b. 48
۶-۱-۴ کاروتنوئیدها ۴۹
۲-۴ نتایج نعناع فلفلی ۵۰
۱-۲-۴ جوانه زنی ۵۱
۲-۲-۴ طول ریشه چه. ۵۱
۳-۲-۴ طول ساقه چه. ۵۲
۴-۲-۴ کلروفیل a. 53
۵-۲-۴ کلروفیل b. 54
۶-۲-۴ کاروتنوئیدها ۵۵
۳-۴ نتایج سنبل الطیب ۵۷
۱-۳-۴ جوانه زنی ۵۷
۲-۳-۴ طول ریشه چه. ۵۸
۳-۳-۴ طول ساقه چه. ۵۹
۴-۳-۴ کلروفیل a. 60
۵-۳-۴ کلروفیل b. 61
۶-۳-۴ کاروتنوئیدها ۶۲
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری   ۶۴
۱-۵ بحث ۶۴
۲-۵ نتایج بادرنجبویه. ۶۶
۱-۲-۵ جوانه زنی ۶۶
۲-۲-۵ طول ریشه چه. ۶۷
۳-۲-۵ طول ساقه چه. ۶۸
۴-۲-۵ کلروفیل a و b. 69
۵-۲-۵ کاروتنوئیدها ۶۹
۳-۵ نتایج نعناع فلفلی ۷۱
۱-۳-۵ جوانه زنی ۷۱
۲-۳-۵ طول ریشه چه. ۷۱
۳-۳-۵ طول ساقه چه. ۷۲
۴-۳-۵ کلروفیل a و b. 72
۵-۳-۵ کاروتنوئیدها ۷۳
۴-۵ نتایج سنبل الطیب ۷۵
۱-۴-۵ جوانه زنی ۷۵
۲-۴-۵ طول ریشه چه. ۷۶
۳-۴-۵ طول ساقه چه. ۷۶
۴-۴-۵ کلروفیل a و b. 77
۵-۴-۵ کاروتنوئیدها ۷۷
۵-۵ نتیجه گیری ۷۸
پیشنهادات. ۸۰
منابع  أ‌

فهرست جدول
جدول ۱-۳ ابزار مورد استفاده در تحقیق                                                                     ۳۳
جدول ۲-۳ مواد مورد استفاده در تحقیق                                                                     ۳۴
جدول ۱-۴آنالیز نتایج بادرنجبویه                                                                                                  ۴۴
جدول ۲-۴ آنالیز نتایج نعناع فلفلی                                                                          ۵۰
جدول ۳-۴ آنالیز نتایج سنبل الطیب                                                                          ۵۷

فهرست شکل ها و تصاویر

شکل ۱-۳دستگاه اولتراسونیک                                                                                                        ۳۶
شکل ۲-۳ستگاه اولتراسونیک و حل کردن نانوذرات تیتانیوم دی اکسید در آب                                           ۳۶
شکل ۳-۳دستگاه اولتراسونیک و حل کردن  تیتانیوم دی اکسید در آب                                                     ۳۷
شکل ۴-۳پتری دیش های حاوی بذور و محلول                                                                                  ۳۸
شکل ۵-۳ جوانه زنی بذور                                                                                                             ۳۹
شکل ۶-۳ کشت گلدانی                                                                                                                ۴۰
شکل ۷-۳ اندازه گیری طول ریشه چه و ساقه چه                                                                                ۴۱
شکل ۸-۳ اندازه گیری رنگیزه های فتوسنتزی                                                                                     ۴۲

فهرست نمودارها
نمودار۱-۴- اثر تیتانیوم و نانوذره ی تیتانیوم دی اکسید دی اکسید بر جوانه زنی بادرنجبویه                             ۴۵
نمودار۲-۴- اثر تیتانیوم دی اکسید و نانوذره ی تیتانیوم دی اکسید بر طول ریشه چه ی بادرنجبویه                     ۴۶      نمودار۳-۴- اثرتیتانیوم دی اکسید و  نانوذره ی تیتانیوم دی اکسید بر طول ساقه چه ی بادرنجبویه                            ۴۷
نمودار۴-۴- اثر تیتانیوم دی اکسید و نانوذره ی تیتانیوم دی اکسید بر کلروفیل a بادرنجبویه                            ۴۸
نمودار۵-۴- اثر تیتانیوم دی اکسید  و نانوذره ی تیتانیوم دی اکسید بر کلروفیل b بادرنجبویه                             ۴۹
نمودار۶-۴- اثر تیتانیوم دی اکسید و نانوذره ی تیتانیوم دی اکسید بر کاروتنوئید بادرنجبویه                             ۵۰
نمودار۷-۴- اثر تیتانیوم دی اکسید و نانوذره ی تیتانیوم دی اکسید بر جوانه زنی نعناع فلفلی                              ۵۱
نمودار۸-۴- اثر تیتانیوم دی اکسید و نانوذره ی تیتانیوم دی اکسید بر طول ریشه چه ی نعناع فلفلی                  ۵۲
نمودار۹-۴-  اثر تیتانیوم دی اکسید‌ونانوذره ی تیتانیوم دی اکسیدبرطول ساقه چه‌ی نعناع فلفلی                          ۵۳
نمودار۱۰-۴- اثر تیتانیوم دی اکسید و نانوذره ی تیتانیوم دی اکسید بر کلروفیل a نعناع فلفلی                         ۵۴
نمودار۱۱-۴- اثر تیتانیوم دی اکسید و نانوذره ی تیتانیوم دی اکسید بر کلروفیل b نعناع فلفلی                         ۵۵
نمودار۱۲-۴- اثر تیتانیوم دی اکسید و نانوذره ی تیتانیوم دی اکسید بر کاروتنوئید نعناع فلفلی                         ۵۶
نمودار۱۳-۴- اثر تیتانیوم دی اکسید و نانوذره ی تیتانیوم دی اکسید بر جوانه زنی سنبل الطیب                         ۵۸
نمودار۴-۱۴- اثر تیتانیوم دی اکسید و نانوذره ی تیتانیوم دی اکسید بر طول ریشه چه ی سنبل الطیب                ۵۹
نمودار۱۵-۴- اثر تیتانیوم دی اکسید و نانوذره ی تیتانیوم دی اکسید بر طول ساقه چه ی سنبل الطیب                 ۶۰
نمودار۱۶-۴-اثر تیتانیوم دی اکسید و نانوذره ی تیتانیوم دی اکسید بر کلروفیل a سنبل الطیب                         ۶۲
نمودار۱۷-۴-اثر تیتانیوم دی اکسید و نانوذره ی تیتانیوم دی اکسید بر کلروفیل b سنبل الطیب                          ۶۲
نمودار۱۸-۴- اثر تیتانیوم دی اکسید و نانوذره ی تیتانیوم دی اکسید بر کاروتنوئید سنبل الطیب                         ۶۳

چکیده

در عصر حاضر استفاده از نانوذرات به موضوعی در جهت پیشبرد اهداف انسان در امور مختلف از جمله: صنعتی، پزشکی، غذایی و . تبدیل شده است. استفاده از راهکارهای مختلف برای ورود نانوذرات به زندگی انسان باعث شده تا تحقیقات زیادی پیرامون آن انجام گیرد. لذا ما بر آن شدیم تا در مسیر پیش رو گامی در جهت موفقیت این طرح جهانی برداریم. به منظور بررسی تاثیر تیتانیوم دی اکسید و نانوذرات تیتانیوم دی اکسید بر جوانه زنی، رشد دانه رست ها و میزان رنگیزه های فتوسنتزی بادرنجبویه، سنبل الطیب، نعناع فلفلی در سال ۱۳۹۱ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان در قالب یک طرح کاملا تصادفی و به صورت فاکتوریل با ۴ تکرار انجام شد که در آن فاکتورها را، دو متغیر مستقل: غلظت های مختلف تیتانیوم دی اکسید و نانوذرات تیتانیوم دی اکسید و متغیر وابسته: درصد جوانه زنی و میزان رنگیزه های فتوسنتزی، تشکیل می دادند. نتایج این تحقیق حاکی از آن بود که اثرات مختلف نانوذره ی تیتانیوم دی اکسید و تیتانیوم دی اکسید بر جوانه زنی، رشد دانه رست ها و میزان رنگیزه های فتوسنتزی گیاهان سنبل الطیب، بادرنجبویه و نعناع فلفلی، نسبت به یکدیگر متفاوت بود. که این موضوع به نوع گیاه، شرایط کشت و.بستگی دارد. تیتانیوم دی اکسید و نانوذره ی تیتانیوم دی اکسید امروزه در اکثر تحقیقات انجام گرفته بر روی گیاهان بخصوص، به کار می رود.
نتایج بدست آمده در تحقیق انجام شده برای بادرنجبویه نشان داد که تیتانیوم دی اکسید و نانوذره ی تیتانیوم دی اکسید به جز کلروفیل a در بقیه ی موارد اثر معنی دار داشتند. تیتانیوم دی اکسید و نانوذره ی تیتانیوم دی اکسید در مورد گیاه نعناع فلفلی بر طول ریشه چه، کلروفیلb و کاروتنوئیدها و همچنین برای گیاه سنبل الطیب بر روی طول ریشه چه، کلروفیل a وb و کاروتنوئیدها اثر معنی دار داشتند.

کلیدواژه: تیتانیوم دی اکسید، بادرنجبویه، سنبل الطیب، نعناع فلفلی، نانوذرات تیتانیوم دی اکسید

مقدمه

از فناوریهای نوینی که اخیرا وارد عرصه ی گیاهی و به طبع آن کشاورزی شده است، استفاده از فناوری نانو می باشد. نانوتکنولوژی دستکاری یا مجتمع کردن اتمهای منفرد، مولکولها یا توده های مولکولی به ساختارهایی با ویژگیها و صفات جدید بسیار متفاوت است. این بین استفاده از نانو ذرات نقره و دی اکسید تیتانیوم گسترش زیادی پیدا نموده است.
تعداد صفحه : ۱۰۱
قیمت : ۱۴۷۰۰ تومان

بلافاصله پس از پرداخت لینک دانلود فایل در اختیار شما قرار می گیرد

و در ضمن فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال می شود.

پشتیبانی سایت :        ****       [email protected]

در صورتی که مشکلی با پرداخت آنلاین دارید می توانید مبلغ مورد نظر برای هر فایل را کارت به کارت کرده و فایل درخواستی و اطلاعات واریز را به ایمیل ما ارسال کنید تا فایل را از طریق ایمیل دریافت کنید.

***  **** ***