[add_to_cart id=616024]
(در فایل دانلودی نام نویسنده و استاد راهنما موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
دانشکده مهندسی عمران و نقشه برداری
پایان نامه به عنوان یکی از الزامات جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد
مهندسی سیستمهای اطلاعات مکانی
عنوان:
طراحی و پیاده سازی یک سیستم توصیه گر بافت آگاه برای اقامتگاه گردشگر
شهریور ۱۳۹۴
چکیده
امروزه گردشگری و جذب گردشگر به عنوان یکی از منابع اقتصادی، به ویژه در کشورهای دارای سابقهی فرهنگی و تاریخی از جمله ایران، مورد توجه بسیار قرار گرفته است. در این بین توسعهی سامانههای مبتنی بر سیستمهای همراه به منظور ارائه اطلاعات در خصوص مراکز گردشگری و اقامتگاهها و متناسب با سلیقه و علاقه گردشگر به طور چشمگیری گسترش یافته است.
انتخاب بهترین مکان و تعیین بهترین مسیر جهت بازدید از مکانهای منتخب، هدف مهمی در برنامه ریزی گردشگری میباشد. بافت، اطلاعاتی میباشد که توصیفکننده وضعیت کاربران بوده و بر فرایند تصمیم گیری و انتخاب کاربران تاثیر گذار است. بکارگیری این نوع از اطلاعات توسط سیستمهای توصیهگر در حوزه گردشگری جهت تضمین کیفیت مناسب توصیهگری ضروری میباشد. با وجود سامانههای متعدد در زمینه گردشگری، تعداد کمی از آنها به صورت همزمان به علایق کاربر و بافت او در ارائه اطلاعات میپردازند.
هدف پایان نامه حاضر بررسی و ایجاد سیستم توصیهگر بافتآگاه برای ارائه اقامتگاه به گردشگر بر مبنای اطلاعات بافتی است. یکی از بافتهای در نظرگرفته شده نوع سفر کاربر است علاوه بر نوع سفر بافتهای موقعیت اقامتگاه و زمان نیز انتخاب شده اند. سپس نقش هر بافت در ارائه اطلاعات به گردشگر تعیین شده است. برای پالایش اطلاعات و ارائه توصیه به کاربر از سیستم توصیهگر مبتنی بر شرط استفاده شده است. در این تحقیق، طراحی سیستم به گونهای بوده است که کاربر نوع سفر خویش، میزان امکانات مطلوب اقامتگاه و اتاق و همینطور میزان هزینه برای اقامت را مشخص مینماید و برنامه کاربردی، سه اولویت اول را برای اقامتگاه به وی بر روی نقشه نشان میدهد. همچنین رویدادهای مختلف مانند نمایشگاهها و جشنهای بومی به کاربر ارائه میشود. سرویس پیشنهادی بر روی سیستم عامل اندروید طراحی و پیادهسازی شد و سپس در اختیار تعدادی از کاربران قرار گرفت. با توجه به نتایج، ۸۰% کاربران برنامه کاربردی را سودمند دانسته و به دیگر گردشگران توصیه نمودند.
کلمات کلیدی: بافت – بافت آگاهی – سیستم توصیهگر – گردشگر
فهرست مطالب
عنوان صفحه
هیئت داوران. ج
تقدیم به ه
سپاسگزاری و
………. چکیده. ز
………. فهرست جدولها ک
………. فهرست شکلها ل
فصل اول: معرفی. ۱
۱-۱٫٫٫٫٫ مقدمه ۲
۱-۲٫٫٫٫٫ اهداف تحقیق. ۲
۱-۳٫٫٫٫٫ تعریف مساله و پرسشهای تحقیق. ۳
۱-۴٫٫٫٫٫ پیشینهی تحقیق. ۴
۱-۵٫٫٫٫٫ ساختار پایان نامه ۹
فصل دوم: سیستمهای توصیهگر. ۱۱
۲-۱٫٫٫٫٫ مقدمه ۱۲
۲-۲٫٫٫٫٫ معماری کلی یک سیستم توصیهگر. ۱۳
۲-۳ منابع دانش و داده در سیستمهای توصیهگر. ۱۴
۲-۴ تکنیکهای توصیه براساس ورودی و خروجی. ۱۵
۲-۴-۱مبتنی بر محتوا ۱۵
۲-۴-۲فیلتر مشارکتی. ۱۷
۲-۴-۳روشهای مبتنی بر داده شخصی. ۱۸
۲-۴-۴مبتنی بر دانش.. ۱۹
۲-۴-۵ترکیبی. ۲۱
فصل سوم: حسابگری بافتآگاه ۲۴
۳-۱٫٫٫٫٫ مقدمه ۲۵
۳-۲٫٫٫٫٫ بافت و بافت آگاهی. ۲۵
۳-۳ معماری سیستمهای اطلاعات مکانی بافتآگاه ۲۷
۳-۴٫٫٫٫٫ خدمات بافتآگاه ۲۸
۳-۵٫٫٫٫٫ بافتهای ورودی سیستمهای بافتآگاه ۲۹
۳-۵-۱موقعیت.. ۲۹
۳-۵-۲هدف استفاده ۲۹
۳-۵-۳زمان. ۳۰
۳-۵-۴محیط فیزیکی. ۳۰
۳-۵-۵سابقه ناوبری. ۳۰
۳-۵-۶تعیین جهت.. ۳۱
۳-۵-۷موقعیت فرهنگی و اجتماعی. ۳۱
۳-۶٫٫٫٫٫ سازگاری. ۳۱
فصل چهارم: مدلسازی. ۳۴
۴-۱٫٫٫٫٫ مقدمه ۳۵
۴-۲ بافتهای موثر و معیارهای تصمیم گیری در پیشنهاد اقامتگاه ۳۶
۴-۲-۱نوع سفر. ۳۷
۴-۲-۲موقعیت اقامتگاه ۳۷
۴-۲-۳زمان. ۳۸
۴-۲-۴ترجیحات کاربر. ۳۸
۴-۳٫٫٫٫٫ مدلسازی سیستم توصیهگر. ۳۹
۴-۴٫٫٫٫٫ خدمات ارائه شده در برنامه کاربردی. ۴۳
۴-۴-۱پیشنهاد اقامتگاه به کاربر. ۴۳
۴-۴-۲ارائه رویداد ۴۴
۴-۴-۳نمایش نقشه و مسیر حرکت و ناوبری ۴۵
۴-۵٫٫٫٫٫ معماری سیستم ۴۶
فصل پنجم: پیادهسازی. ۴۸
۵-۱٫٫٫٫٫ مقدمه ۴۹
۵-۲٫٫٫٫٫ محیط اجرایی. ۴۹
۵-۲-۱رابط کاربر. ۵۰
۵-۲-۲زیرسیستم مدیریت داده ۵۱
۵-۲-۳زیر سیستم مدیریت مدل. ۵۱
۵-۳٫٫٫٫٫ ساختار برنامه کاربردی. ۵۱
۵-۴٫٫٫٫٫ مشخصات برنامه کاربردی. ۵۵
۵-۵٫٫٫٫٫ ارزیابی. ۶۰
فصل ششم: نتیجه گیری وبحث. ۶۲
۶-۱٫٫٫٫٫ نتیجه گیری. ۶۳
۶-۲٫٫٫٫٫ پیشنهادات.. ۶۴
مراجع. ۶۵
واژهنامه. ۷۲
فهرست جدولها
عنوان صفحه
جدول ۱‑۱ مقایسه ای بین سیستمهای توصیهگر در زمینه گردشگری. ۸
جدول ۲‑۱ مقایسه ای بین روشهای موجود در سیستمهای توصیهگر. ۲۱
جدول ۴‑۱ معیارهای تاثیرگذار در سیستم ۳۷
جدول ۴‑۲ مجموعه قیود برای یک آیتم ۴۰
جدول ۴‑۳ تعدادی از قیود تعریف شده ۴۱
جدول ۵‑۱ اقامتگاههای در نظر گرفته شده در این تحقیق. ۴۹
جدول ۵‑۲ نمادهای مربوط به انواع اقامتگاهها روی نقشه ۶۰
جدول ۵‑۳ نتیجه پرسشنامهها ۶۰
فهرست شکلها
عنوان صفحه
شکل ۲‑۱ شمای کلی سیستم توصیهگر. ۱۴
شکل ۲‑۲سیستم توصیهگر محتوا محور. ۱۶
شکل ۲‑۳ سیستم توصیهگر پالایش مشارکتی. ۱۷
شکل ۳‑۱ تقسیم بندی سیستمهای بافت آگاه ۲۷
شکل ۳‑۲معماری کلی سیستمهای بافت آگاه ۲۸
شکل ۳‑۳ سطوح مختلف سازگاری. ۳۳
شکل ۴‑۱گامهای پژوهش.. ۳۶
شکل ۴‑۲روش پیش پالایش بافت.. ۴۲
شکل ۴‑۳روش پس پالایش بافت.. ۴۲
شکل ۴‑۴روش مدل بافتی. ۴۳
شکل ۴‑۵الگوریتم پیاده سازی. ۴۴
شکل ۴‑۶ معماری سیستم پیشنهادی. ۴۷
شکل ۵‑۱ بستهها و کلاسهای برنامه کاربردی. ۵۲
شکل ۵‑۲ نمونه از پایگاه داده ایجاد شده برای اقامتگاهها ۵۳
شکل ۵‑۳ استخراج جهت از مختصات.. ۵۳
شکل ۵‑۴ نمایش منوی اصلی برنامه کاربردی. ۵۶
شکل ۵‑۵ نمایش تعدادی از اقامتگاهها در سطح شهر کرمان. ۵۷
شکل ۵‑۶ تغییر اندازه آیکونها با توجه به جهت کاربر. ۵۷
شکل ۵‑۷ انتخاب ویژگیهای اقامتگاه ۵۸
شکل ۵‑۸ نمایش اقامتگاه پیشنهادی و مسیر رسیدن به آن. ۵۹
شکل ۵‑۹ نمونه ای از رویدادها ۵۹
فصل اول
معرفی
۱-۱ مقدمه
سیستم اطلاعات مکانی همراه یک چارچوب سختافزاری و نرمافزاری میباشد که دسترسی به داده ها و سرویسهای مکانی را با بهره گرفتن از دستگاههای همراه و از طریق شبکه های ارتباطی بیسیم فراهم می کند. این سیستم دارای خصوصیت سیالیت میباشد که بر امکان شکسته شدن محدودیتهای مکانی در استفاده کاربران از خدمات این نوع کاربردها تاکید دارد. یکی از زمینه های کاربرد سیستمهای اطلاعات مکانی همراه، فرایند گردشگری میباشد. وقتی گردشگر مقصدی را برای سفر انتخاب می کند، می تواند سایتهای زیادی را برای دریافت اطلاعات در زمینه مکانهای دیدنی شهر، رستورانها و اقامتگاهها بیابد. اطلاعات این سایتها ثابت هستند و برای همه به یک شکل نمایش داده میشود و همینطور حجم اطلاعات زیاد است و کاربر باید زمان نسبتا زیادی را صرف جستجوی اطلاعات مورد علاقه خود کند.
سیستمهای توصیهگر، سیستمهای هوشمندی هستند که با شناسایی علایق و اولویتهای کاربر، اطلاعات موجود را پالایش کرده و پیشنهادات مناسب و مرتبط را به تک تک کاربران ارائه می کنند. سیستمهای توصیهگر ابزاری برای هرچه توانمند کردن شهروندان در بهره برداری از فضای اینترنت محسوب میشوند. با بهره گرفتن از سیستمهای توصیهگر، امکان جستجو به دنبال مفاهیمی وجود دارد که در جستجوی عادی داده ها دسترسی به آنها مشکل است [۱].
پیادهسازی سیستمهای توصیهکننده در محیطهای سیار بدون در نظر گرفتن پارامترهای تاثیرگذار در این محیط چندان مناسب نمیباشد. مجموعه این پارامترها، اطلاعات بافتی را تشکیل میدهد. بافت اطلاعات ضمنی در مورد موقعیت و محیط اطراف کاربر در نظر گرفته میشود. در سالهای اخیر این نوع سرویسها به صورت فراگیر مورد استفاده قرار گرفتهاند و براساس بافت کاربر، اطلاعات شخصی شدهای را به وی ارائه میدهند. نمونههایی از این سرویس را میتوان راهنمای گردشگری، یافتن نزدیکترین رستوران یا سایر مکانهای جاذب، ناوبری یا راهنمای مسیر نام برد.
۱-۲ اهداف تحقیق
با توسعه ارتباطات بیسیم و استفاده از وسایل همراه، بافتآگاهی و استفاده از آن در سیستمها و کاربردهای همراه رشد روزافزونی داشته است. مسالهای که امروزه به علت رشد روزافزون تکنولوژی و حجم عظیمی از اطلاعات خود را نمودار می کند نیاز به سیستمهایی است تا بتوانند مناسبترین خدمات و محصولات را در حجم بالای اطلاعات دریافتی به کاربر توصیه کنند. سیستمهایی که این وظیفه را انجام می دهند سیستمهای توصیهگر نامیده می شوند. این سیستم اطلاعات را با توجه به شرایط ارائه میدهد و آیتمهای نامناسب را حذف و بهترین را بر اساس اولویت کاربر پیشنهاد میدهد. سیستم وقتی مبتنی بر بافتآگاهی باشد عملکرد بهتری ازخود نشان میدهد [۲]. بافتآگاه بودن سیستم به این معناست که سیستم بر اساس آخرین موقعیت کاربر، به بازنگری در پیشنهادهای قبلی و مطرح کردن توصیههای جدید اقدام می کند. سیستم توصیهگر بافتآگاه سیستمی است که هدف آن ارائه توصیههای شخصی برطبق وضعیت بافتی جاری کاربر میباشد [۳].
گردشگر نیاز به دستیابی به اطلاعات بهنگام و شخصیشدهای دارد که در هر زمان و هرجا برای او قابل دسترس باشد. سیستمهای راهنمای گردشگر در محیط همراه امکان دستیابی هرجاگاهی را به کاربر میدهند. یکی ازضروریترین مسائلی که گردشگر با آن مواجه است یافتن مکان مناسب برای اقامت میباشد.
هدف از این پژوهش طراحی و پیادهسازی سیستم توصیهگر بافتآگاه برای اقامتگاه گردشگر در محیط همراه پرداخته است. این سیستم براساس بافتهای کاربر مانند نوع سفر، موقعیت، زمان و علایق کاربر توصیههایی را به وی ارائه می کند. این توصیهها شامل مناطق اسکان مانند هتلها، مهمان پذیرها، پانسیون و خوابگاه میباشد. برای رسیدن به این هدف کلی اهداف جزیی زیر مدنظر است:
شناسایی بافتهای موثر در مساله
بررسی نقش بافتهای موقعیت، زمان، هدف سفر و علاقهمندی کاربر در مساله
پیادهسازی سیستم و ارزیابی سیستم پیادهسازی شده
سیستم مورد نظر با توجه به بافت کاربر برخی خدمات گردشگری(مانند محل اقامت و ارائه نقشه راهها) را با بکارگیری یک سیستم توصیهگر به کاربر پیشنهاد میدهد و همچنین در یافتن مسیر کمک می کند.
۱-۳ تعریف مساله و پرسشهای تحقیق
اولین مساله ای که یک گردشگر با آن روبروست مکان مناسب برای اسکان و اقامت است. در سیستمهای گردشگری فعلی موقعیتیابی تمام اقامتگاهها واقع در نزدیکی موقعیت گردشگر به راحتی امکان پذیر میباشد. اما گردشگر میخواهد مکانی را پیدا کند که متناسب با اولویتها و ترجیحات او باشد به بیانی دیگر بهترین تطبیق را با آن داشته باشد و همچنین هزینه اقامت متناسب با میزان هزینهای که خواهان پرداخت آن است و میزان امکانات رفاهی و خدماتی نیز برآورده کننده نیاز او باشد.
فرض کنید برای اولین بار به شهری مسافرت کنیم چندین سئوال وجود دارد که تمایل داریم فرد یا افرادی دریافتن پاسخ به ما مشورت بدهند. به عنوان مثال در کدام قسمت شهر بدنبال مکان جهت اقامت باشیم؟ و کدام محل و با چگونه امکاناتی برای ما مناسب میباشد؟ و یا اولین مکان مناسبترین میباشد و یا در صورت گذشتن از آن مکان،مورد مناسب بهتری یافت میگردد؟
هر فعالیتی که به طور آشکار و نهان از انسان سر میزند در نتیجهی یک تصمیم است. به عبارت دیگر تصمیم گیری به معنی انتخاب کردن یک راه از میان راههای متفاوت است.
بنابرین سوالات مرتبط با تحقیق شامل موارد زیر میباشد:
بافتهای تاثیرگذار کدامند؟
چگونه گردشگر می تواند بهترین اقامتگاه را مطابق با ترجیحات شخصیاش پیدا کند؟
گردشگر از چه معیارهایی باید برای ارزیابی اقامتگاهها استفاده نماید؟
تعداد صفحه :۷۶
قیمت :۳۷۵۰۰ تومان
0 Comments