متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته حسابداری
دانشگاه آزاد اسلامی
واحد کرمانشاه
پایان نامه کارشناسی ارشد رشته حسابداری
موضوع:
مطالعه رابطه بین تغییر پذیری اقلام تعهدی و نوسان پذیری بازده آتی سهام
خرداد ۱۳۹۳
(در فایل دانلودی نام نویسنده و استاد راهنما موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
دانشگاه آزاد اسلامی
واحد کرمانشاه
پایان نامه کارشناسی ارشد رشته حسابداری
موضوع:
مطالعه رابطه بین تغییرپذیری اقلام تعهدی و نوسانپذیری بازده آتی سهام
/
استادراهنما:
دکتر مهرداد قنبری
استاد مشاور:
دکتر فرشید خیراللهی
نگارنده:
فرزاد گاوشانی
خرداد ۱۳۹۳
سپاسگزاری:
سپاس از آن خداوند کریمی است که این حقیر را توفیق داد تا بتوانم از اقیانوس دین و اخلاق قطره ای برگیرم.
اینک که به لطف خداوند متعال، توفیق انجام این پایان نامه حاصل شده است وظیفه خود میدانم که مراتب سپاس و قدردانی خود را نسبت به استادراهنمای فاضل و بزرگوارم جناب آقای دکتر مهرداد قنبری ابراز نمایم و خداوند سبحان را شاکرم که توفیق شاگردی این چنین استاد بزرگوار را نصیبم فرمود و امیدوارم که همیشه بتوانم قدرشناس زحمات این بزرگواران باشم.
همچنین برخود لازم میدانم که مراتب تشکر و سپاس قلبی خویش رابه محضر استاد مشاورم جناب آقای دکتر فرشید خیراللهی که در جهت تحقق این هدف از هر کوششی فرو گذار ننموده و متحمل زحمات زیادی گردیدند ابراز نمایم.
از جناب آقای دکتر بابک جمشیدی نوید که به عنوان استاد مدعو، زحمت داوری این پایان نامه را تقبل فرمودند؛ بسیار سپاسگزارم.
تقدیم به
خدایی که آفرید
جهان را، انسان را، عقل را، علم را، معرفت را، عشق را
و
به کسانی که عشقشان را در وجودم دمید.
فهرست مطالب شماره صفحه
چکیده. ۱
فصل اول: کلیات پژوهش
۱-۳ اهمیت و ضرورت انجام پژوهش…. ۵
۱-۸ تعاریف مفهومی و عملیاتی متغیرهای پژوهش…. ۷
فصل دوم: ادبیات و پیشینه پژوهش
۲-۱ مقدمه. ۱۲
۲-۲-۲ نابهنجاریهای اقلام تعهدی.. ۱۶
۲-۲-۳ نابهنجاری تامین مالی.. ۱۷
۲-۲-۴ نابهنجاری مخارج سرمایهای.. ۱۸
۲-۲-۵ ارتباط بین نابهنجاری اقلام تعهدی و نابهنجاری مخارج سرمایهای.. ۱۸
۲-۲-۷ مدیریت سود مبتنی بر اقلام تعهدی.. ۱۹
۲-۲-۸ ارتباط بین جریانهای نقدی و اقلام تعهدی شرکت با بازده سهام. ۲۱
۳-۱ مقدمه. ۲۸
۳-۵ جامعه آماری و حجم نمونه. ۲۹
۳-۷ روشها و ابزار تجزیه و تحلیل داده ها ۳۰
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها
۴-۱ مقدمه. ۳۵
۴-۳ آزمون فرضیه های پژوهش…. ۳۶
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادها
۵-۱ مقدمه. ۴۶
۵-۳-۱ پیشنهادهای کاربردی.. ۴۷
۵-۳-۲ پیشنهادها برای پژوهشهای آتی.. ۴۷
۵-۴ موانع و محدودیتهای پژوهش…. ۴۸
فهرست جداول
عنوان شماره صفحه
جدول (۳-۱) چگونگی انتخاب شرکتهای مورد مطالعه تحقیق ………………………………………………………………………………..۴۴
جدول (۴-۱) آمار توصیفی متغییرها………………………………………………………………………………………………………………………..۴۷
جدول (۴-۲) آزمون جارک جرا……………………………………………………………………………………………………………………………..۴۸
جدول (۴-۳) ضریب همبستگی بین متغییر نوسانپذیری آتی بازده سهام شرکت و تغییرپذیری اقلام تعهدی…………………….۴۸
جدول (۴-۴) ضریب رگرسیونی متغییرها………………………………………………………………………………………………………………..۴۹
جدول (۴-۵) ضریب همبستگی بین متغییر نوسانپذیری آتی بازده سهام شرکت…………………………………………………………..۵۰
جدول (۴-۶) ضریب رگرسیونی متغییرها………………………………………………………………………………………………………………..۵۱
جدول (۴-۷) ضریب همبستگی بین نوسانپذیری سیستماتیک نوسانپذیری اقلام تعهدی حسابداری دوره جاری…………….۵۳
جدول (۴-۸) ضریب رگرسیونی متغییرها………………………………………………………………………………………………………………..۵۳
جدول (۴-۹) ضریب همبستگی بین نوسانپذیری غیر سیستماتیک نوسان پذیری اقلام تعهدی دوره جاری…………………….۵۴
جدول (۴-۱۰) ضریب رگرسیونی متغییرها………………………………………………………………………………………………………………۵۵
جدول (۴-۱۱) ضریب همبستگی بین نوسانپذیری آتی سهام شرکت با نوسانپذیری غیر اختیاری تعهدی جاری……………..۵۶
جدول (۴-۱۲) ضریب رگرسیونی متغییرها………………………………………………………………………………………………………………۵۷
جدول (۴-۱۳) ضریب همبستگی بین نوسانپذیری آتی با نوسانپذیری اقلام تعهدی دوره جاری…………………………………..۵۸
جدول (۴-۱۴) ضریب رگرسیونی متغییرها……………………………………………………………………………………………………………..۵۹
فهرست نمودار
عنوان شماره صفحه
نمودار (۱-۱) مدل مفهومی مطالعه رابطه بین تغییرپذیری اقلام تعهدی و نوسانپذیری بازده آتی سهام……………………..۶
چکیده
در این پژوهش، یک چارچوب نظری برای پیش بینی اینکه چگونه نوسانپذیری اقلام تعهدی حسابداری در نوسانپذیری بازده سهام (ریسک سهام) منعکس میشود، مورد آزمون قرار میگردد. مدل نظری ارائه شده در این تحقیق که نوسانپذیری اقلام تعهدی و واریانس بازده سهام را بهم مرتبط می کند. بر اساس فرضیه بازارهای کارا، انتظار میرود اگر نوسانپذیری اقلام تعهدی دوره جاری بیشتر باشد، نوسانپذیری بازده آتی سهام بیشتر باشد. با توجه به اینکه نوسانپذیری اقلام تعهدی از دو قسمت ناشی میشود، در این پژوهش رابطه بین نوسانپذیری اقلام تعهدی و نوسانپذیری بازده سهم برای هر یک از دو جزء اختیاری و غیر اختیاری بهصورت جداگانه مورد بررسی قرار میگیرد. جامعه پژوهش شامل شرکتهای پذیرفته شده بورس اوراق بهادار به تعداد ۱۱۲ نمونه میباشد. در این پژوهش برای تحلیل همبستگی بین متغیرها و بررسی فرضیه های موجود از نرم افزار ایویوز مورد استفاده قرار میگیرد. نتایج حاکی از آن است که بین تغییرپذیری اقلام تعهدی و نوسانپذیری آتی بازده سهام شرکت دوره جاری، رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. بین اقلام تعهدی دوره جاری و جزء اختیاری با نوسانپذیری بازده آتی سهام برای جزء غیر اختیاری (بنیادی)، رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. بین نوسانپذیری اقلام تعهدی حسابداری دوره جاری با نوسانپذیری سیستماتیک و غیرسیستماتیک آتی بازده سهام، رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. بین اقلام تعهدی دوره جاری و جزء اختیاری با نوسانپذیری بازده آتی سهام (سیستماتیک و غیرسیستماتیک) برای جزء غیر اختیاری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
واژگان کلیدی: اقلام تعهدی، نوسانپذیری بازده آتی سهام، شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار.
فصل اول
کلیات پژوهش
۱-۱ مقدمه
یکی از مهمترین و گستردهترین پژوهشهای بازارهای مالی تشریح رفتار بازده سهام است. امروزه اطلاعات مالی، ابزار راهبردی مهم در تصمیم گیری اقتصادی محسوب میشود و بدون شک کیفیت تصمیمات نیز بستگی به صحت، دقت و به هنگام بودن اطلاعات دارد. در بازارهای مالی، اطلاعات می تواند به صورت نشانهها، علائم، اخبار و پیشبینیهای مختلف از داخل یا خارج شرکت گزارش و در دسترس سهامداران قرار گیرد و موجب ایجاد واکنش و در نتیجه تغییراتی در قیمت سهام شود. واکنشهای بازار سهام به اطلاعات، متفاوت است در برخی موارد واکنش افراد عقلایی نیست و موجب نابهنجاریهایی از جمله افزایش یا کاهش بیش از حد قیمتها میشود. واکنش بیش از اندازه یا کمتر از اندازه، زمانی رخ میدهد که افراد با توجه به اطلاعات جدید، قیمت سهام را بیشتر یا کمتر از ارزش ذاتی آن تعیین می کنند. اگر چه بازار پس از گذشت زمان به اشتباه خود پی میبرد و به حالت تعادل برمیگردد اما این رفتار اقتصادی، نوعی رفتار غیر عقلایی در بازار محسوب میشود که شاید بتوان آن را نوعی واکنش منطقی نسبت به عدم اطمینان سرمایه گذاران تلقی کرد(حقیقت و بختیاری، ۱۳۹۰). همچنین یکی از اهداف حسابداری فراهم آوردن اطلاعات برای سرمایه گذاران و تحلیلگران برای کمک به آنها در پیش بینی بازده سهام شرکتها است. بررسی عوامل تعیینکننده تغییرات بازده سهام می تواند سبب بهبود تصمیم گیری سرمایه گذاران و تخصیص بهینه منابع شود. در واقع با مشخص شدن عوامل تعیینکننده بازده سهام، ذهنیت سرمایه گذاران در خصوص عوامل مؤثر بر تغییرات بازده سهام اصلاح خواهد شد. لذا با عنایت به اینکه ارزیابی بازده سهام شرکتهای مختلف مهمترین مسأله پیشروی سرمایه گذاران در بازار سرمایه محسوب میشود بنابراین، پژوهش حاضر در صدد پاسخ به این سؤال است که رابطه بین نوسانپذیری اقلام تعهدی دوره جاری و نوسانپذیری بازده آتی سهام چگونه است؟
۱-۲ بیان مسأله
اقلام تعهدی به دو بخش اختیاری (مدیریتی) و غیر اختیاری (بنیادی) تقسیم میشوند. اما استفاده از اقلام تعهدی اختیاری که در کنترل مدیریت است می تواند علامتی از اطلاعات محرمانه یا دستکاری سود باشد(دچو[۱]، ۱۹۹۴). برخلاف تحقیقات قبلی که بر میانگین اقلام تعهدی تمرکز نموده اند، این تحقیق بر نوسانپذیری اقلام تعهدی متمرکز میشود. نوسانپذیری اقلام تعهدی می تواند ناشی از دو فاکتور مجزا باشد. اول، عدم اطمینان بنیادی (غیر اختیاری) ناشی از نوسانات اقتصادی است که به مدل تجاری، ساختار سازمانی و محیط عملیاتی شرکت مربوط میشود. بدیهی است که این عدم اطمینان منجر به ایجاد نوسان در جریان نقد عملیاتی میشود. فاکتور دوم نوسانپذیری اقلام تعهدی، جزء اختیاری (مدیریتی) است که منعکسکننده اختیارات مدیریت و مداخله در فرایند حسابداری است(شان[۲] و همکاران، ۲۰۱۳). ریسک یعنی احتمال تفاوت بین بازده واقعی و بازده پیش بینی شده و یا میتوان گفت ریسک یک دارایی عبارت است از، تغییر احتمالی بازده آتی ناشی از آن دارایی. دامنه پراکندگی احتمالات بازده یک سهم، بیانگر ریسک آن سهم است. هر قدر دامنه پراکندگی یا انحراف معیار بازده سهم بیشتر باشد، ریسک بیشتر است. ریسک بازده سهام از دو بخش تشکیل میشود: ریسک سیستماتیک که ناشی از نوسانات کلی بازار است و ریسک غیر سیستماتیک که مربوط به شرایط خاص یک شرکت است. به مجموع ریسک سیستماتیک و غیر سیستماتیک ریسک کل میگویند(تهرانی، ۱۳۷۸: ۲۹۳). از نقطه نظر سرمایهگذار، پیش بینی بازده سهام از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است که خود متاثر از ریسک سهام است. بازده و ریسک دو بعد مهم در هر سرمایه گذاری هستند به طوری که تمامی تصمیمات سرمایه گذاری بر اساس ریسک و بازده اتخاذ میشوند(هیبتی و همکاران، ۷). بنابراین شناخت عواملی که بر ریسک و بازده اثر میگذارند موضوعی کلیدی و بحرانی است. در این تحقیق یک چارچوب نظری برای پیش بینی اینکه چگونه نوسانپذیری اقلام تعهدی حسابداری (به بیان دیگر، عدم اطمینان ذاتی در اقلام تعهدی) در نوسانپذیری بازده سهام (ریسک سهام) منعکس می شود، مورد آزمون قرار می گردد. مدل نظری ارائه شده در این تحقیق که نوسان پذیری اقلام تعهدی و واریانس بازده سهام را بهم مرتبط می کند بر پایه مدلهای ارائه شده توسط کالن-سگال[۳](۲۰۰۴) و وولتیناهو[۴](۲۰۰۲) قرار دارد. این مدل نشان میدهد که واریانس شرطی اقلام تعهدی حسابداری، بخشی از واریانس بازده سهام است. بر اساس فرضیه بازارهای کارا، انتظار میرود اگر نوسانپذیری اقلام تعهدی دوره جاری بیشتر باشد، نوسانپذیری بازده آتی سهام بیشتر باشد. با توجه به اینکه نوسانپذیری اقلام تعهدی از دو قسمت ناشی میشود، در این تحقیق رابطه بین نوسانپذیری اقلام تعهدی و نوسانپذیری بازده سهم برای هر یک از دو جزء اختیاری و غیر اختیاری بصورت جداگانه مورد بررسی قرار میگیرد. تحقیق حاضر به دنبال ارائه شواهد تجربی مبنی بر وجود رابطه پیش بینی شده با بهره گرفتن از داده های مربوط به بورس اوراق بهادار تهران است.
۱-۳ اهمیت و ضرورت انجام پژوهش
سرمایه گذاران با تجزیه و تحلیل اوراق بهادار، سعی در ارزشیابی سهام های مختلف دارند و ارزش تابعی از ریسک و بازده است. هدف سرمایه گذاران حداکثر کردن بازده مورد انتظار است، اگر چه در راستای حداکثر کردن بازده آنها همواره قصد دارند ریسک را نیز کاهش دهند. بازده مورد انتظار عبارت است از بازده تخمینی یک دارایی که سرمایه گذاران انتظار دارند در دوره آینده بدست آورند. بازده مورد انتظار با عدم اطمینان همراه است یعنی احتمال دارد برآورده شود و یا برآورده نشود. به عدم اطمینان موجود در تحقق بازده ریسک میگویند. مفاهیم ریسک و بازده همیشه در کنار مفاهیم سرمایه گذاری هستند و نمیتوان آنها را جدا از هم فرض کرد چرا که تصمیمات مربوط به سرمایه گذاری همیشه بر اساس رابطه بین ریسک و بازده صورت میگیرد. سرمایه گذاران در تصمیمات سرمایه گذاری خود باید ریسک را در نظر داشته باشند(تهرانی و نوربخش، ص۱۱۸-۱۱۳).شناخت منابع ریسک از اهمیت زیادی برخوردار است. اینکه چه چیزی باعث ریسک میشود موضوعی است که بسیار مورد توجه فعالان در بازار به ویژه سرمایه گذاران قرار می گیرد. ریسک کلی سهام تابعی از عوامل مختلف است. برخی از منابع ریسک شناخته شده هستند از قبیل ریسک نرخ بهره، ریسک تورمی، ریسک تجاری و …. . تحلیلگران سرمایه گذاری مدرن، منابع ریسک را که باعث تغییر و پراکندگی در بازده میشوند را به دو دسته تقسیم می کنند: ریسک سیستماتیک و ریسک غیر سیستماتیک(هیبتی و همکاران، ۱۳۸۴ص۷). شناخت عواملی که ریسک سهام را تحت تاثیر قرار می دهند به سرمایه گذاران اعم از انفرادی و نهادی در فرایند تحلیل اوراق بهادار و تصمیمات سرمایه گذاری کمک شایانی می نماید.
۱-۴ اهداف پژوهش
۱-۴-۱ هدف اصلی
- شناسایی رابطه بین نوسانپذیری اقلام تعهدی دوره جاری و نوسانپذیری بازده آتی سهام.
۱-۴-۲ اهداف ویژه
- شناسایی رابطه بین نوسانپذیری آتی بازده سهام شرکت با تغییرپذیری اقلام تعهدی دوره جاری.
- شناسایی رابطه بین اقلام تعهدی دوره جاری و جزء اختیاری با نوسانپذیری بازده آتی سهام برای جزء غیر اختیاری (بنیادی).
- شناسایی رابطه بین نوسانپذیری اقلام تعهدی حسابداری دوره جاری با نوسانپذیری سیستماتیک و غیر سیستماتیک آتی بازده سهام شرکت
شناسایی رابطه بین اقلام تعهدی دوره جاری و جزء اختیاری با نوسانپذیری بازده آتی سهام (سیستماتیک و غیر سیستماتیک) برای جزء غیر اختیاری
[۱]) Dechow
[۲]) Shan
[۳]) Callen-segal
[۴]) Vuolteenaho
تعداد صفحه :۶۵
قیمت :۳۷۵۰۰ تومان
بلافاصله پس از پرداخت ، لینک دانلود فایل در اختیار شما قرار می گیرد
و در ضمن فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال می شود.
پشتیبانی سایت [email protected][add_to_cart id=156589]